Pressemeddelelse

COVER-front-blåt.jpg

timnederveen.com – flere billeder nederst på siden

 

Karen Sundtoft

– sings Melodic Moods by Anders Mogensen

Karen Sundtoft – vokal

Simon Krebs – guitar

Mariusz Prasniewski – bas

Anders Mogensen – trommer

9 numre ude, sommeren 2014

gateway-logo 

Det er ikke hver dag, at en sangerinde vælger at skrive tekster til en trommeslagers kompositioner. Men da den unge sangerinde Karen Sundtoft i 2009 hørte Anders Mogensens cd “Gratitude – 10 Melodic Moods”, blev hun så grebet af det stemningsfulde album, at hun gav sig i kast med at skrive tekster til disse kompositioner. Da Anders hørte, at Karen havde sat tekster til hans musik, blev han overvældet af glæde: “Jeg har igennem de sidste mange år haft et kæmpe ønske om at få lavet tekster til min musik,” fortæller Anders og fortsætter: “Det er indlysende, at når Karen kommer med et så klart vokalt oplæg til min musik, så må vi lave et projekt ud af det, og jeg var enormt glad for resultatet, da vi havde været i studiet. Min musik sammen med Karens varme og intenst dragende stemme gør, at mine kompositioner er i de bedste vokale hænder, jeg kan ønske mig.”

 

Karen forklarer mødet med Anders, og opfordringen til et projekt på følgende måde: ”Jeg blev helt ærligt lidt stolt, da Anders ringede og spurgte, om vi ikke skulle indspille det hele. Jeg suger til mig, for Anders har gjort det her masser af gange, men det har jeg ikke, så jeg lærer en masse, og det fungerer rigtig godt mellem os.”

 

Anders Mogensen og Karen Sundtoft mødte hinanden under Copenhagen Jazz Festival i 2009 og har siden holdt kontakten. Dengang havde Anders netop udgivet albummet ”Gratitude”, som satte gang i tekstskrivningen for Karen. Anders Mogensen har kun få gange udgivet plader med sangerinder, en side, som han med dette projekt virkelig får udviklet til fulde.

Anders Mogensen har siden starten af 1990 været en markant skikkelse på den danske og internationale jazzscene. Han har medvirket på op mod 100 cd-udgivelser og vundet grammyer i både Danmark og Norge. Anders har turneret og indspillet med musikere som Matthew Garrison, Tim Berne, Marc Johnson og Steve Swallow.

 

Resten af kvartetten består af guitaristen Simon Krebs. Simon afsluttede i 2005 sin uddannelse på Det Fynske Musikkonservatorium og har siden været en markant skikkelse med to udgivelser i eget navn, samt gæsteoptrædener med bl.a. trommeslageren Bob Moses og som medlem af bandet Alex Canasta.

Sidste mand i kvartetten er den polske bassist Mariusz Prasniewski, som har været bosat i Danmark siden 2009. Mariusz regnes for et af de største bastalenter gennem længere tid, og han turnerer flittigt i sit hjemland, Polen, og Tyskland.

 

Fotos af timnederveen.com:

COVER back full size

Cover Stående KS i AM

 

COVER Face to face full size

Diva AMKS

Cover photo2

 

Festival photo2

cropped-COVER-front-full-size1.jpg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *